Samen met TNO en Wederic organiseert RoboHouse weer een Demodag van MKBdoet, het programma voor minder praten en sneller leren als het om robotica gaat. Met voorbeelden van vakmensen die wat bereiken met techniek.

Hoe integreer je digitale werkprocessen op de werkvloer? Welke technische oplossingen zijn er al? Welke uitdagingen houden ons momenteel tegen? En hoe overkomen we deze barrières? Deze demodag onderzoekt of ‘flexible manufacturing’ een antwoord is.

Zie hier alvast welke demo’s je interessant vindt.

DEMO 1:  Supply chain inspectie robot

Productiefouten kunnen een hoop geld kosten. Ontdek hoe Heineken een manier heeft gevonden om afwijkingen op het eindproduct te detecteren. In deze demo laten we zien hoe real-time informatie grip geeft op productkwaliteit.

DEMO 2: Motion-capture technologie in de productie

Een digitale kopie van jouw product levert veel waardevolle informatie op. Ervaar in deze motion-capture demo hoe een digital twin kan ondersteunen bij de assemblage van een halffabricaat. Bijvoorbeeld door de tolerantie te meten van de te assembleren systemen.

DEMO 3: Voorraad item detectie met AI en vision software

Wil jij graag real-time inzicht krijgen in de actuele aantallen van jouw voorraad? Dit kan onder andere leiden tot hogere efficiëntie, doordat je snel kan inspelen op tekorten. En het draagt bij aan lagere kosten, doordat er minder verspilling optreedt door overproductie. Deze demonstrator toont hoe je kunstmatige intelligentie en vision software kan inzetten om voorraad items te detecteren en te volgen.

DEMO 4: Systemen voor digitale werkinstructies in assemblage

In veel bedrijven worden in assemblage vaak nog papieren handleidingen of werkinstructies in pdf gebruikt. De kans op fouten met name bij onervaren medewerkers is groot. Het up to date houden van instructies kost werkvoorbereiding heel veel tijd. Ontdek in deze demo welke digitale werkinstructie systemen er zijn om medewerkers stapsgewijs te ondersteunen. We laten zien hoe je kwaliteit kan borgen, en productiedata kunt loggen en terugkoppelen. Bekijk hier video’s van een demonstrator projectietechnologie en operator support AI.

DEMO 5: Digitale werkinstructies in service en onderhoud

Arbeidskrapte in de maakindustrie vraagt om technologie om servicemonteurs met minder ervaring of technische skills te ondersteunen in hun werk. Ontdek in deze TNO Inther demonstrator hoe complexe service taken (MBO 4 niveau) ook door MBO 2 medewerkers kunnen worden uitgevoerd. Gebruik makend van stapsgewijze instructies via tablet of Augmented Reality op de HoloLens. Processen en data vanuit de medewerker worden opgeslagen voor verbeteringen van service en productontwerp.

Demodag programma

De middag trapt af met twee presentaties. Bedrijven HTC en AWL-Techniek tonen praktische toepassingen van digitalisering in MKB en grootbedrijf.

Daarna bekijken we tijdens de interactieve workshop minimaal 5 demonstraties, waaronder digitale werkinstructies, traceerbaarheid en geautomatiseerde kwaliteitsinspectie.

Beoordeel zelf of deze manieren van digitalisering kunnen bijdragen efficiëntere en flexibelere productie. We eindigen met een sessie over de mogelijkheden tot concrete opvolging. En niet te vergeten, een afsluitende borrel.

Datum en tijd

12 april van 14:00u tot 17:15u, met aansluitend een borrel. Inloop vanaf 13:30u.

Wat kun je verwachten?

Een inspirerende middag waarbij techniek centraal staat, maar ook zichtbaar en tastbaar wordt. Daarnaast biedt deze dag de gelegenheid om te netwerken met andere professionals uit de maakindustrie. Je kunt van gedachten wisselen over de laatste ontwikkelingen en trends. Samen gaan we op zoek hoe we barrières kunnen overwinnen. Met technologie, nieuwe samenwerkingen en mogelijkheden voor subsidie of financiering.

Schrijf je snel in, we hebben een beperkt aantal plaatsen. Meld je aan via het aanmeldformulier.

Komt 12 april nu niet uit, maar wil je wel naar een andere demodag van MKBdoet bij RoboHouse? Of heb je andere vragen. Neem gerust contact op met Mark Bruijnen, onze coördinator MKBdoet: 06- 110 083 23, m.c.bruijnen@tudelft.nl

Over RoboHouse

RoboHouse is een robotica fieldlab voor de toekomst van werk, gevestigd op de campus van de Technische Universiteit Delft. We zijn een plek waar theorie en praktijk elkaar kunnen ontmoeten zonder onzin en met plezier. Daarvoor hebben we een industriële omgeving ingericht die learning-by-doing aanmoedigt. Vakmensen, bedrijven en onderzoekers gaan iedere dag aan de slag om robotica te ontwikkelen en uit te proberen. Ons doel is om samen te leren hoe de werkvloer duurzaam aantrekkelijk gemaakt kan worden voor werknemers, industrie en maatschappij.

Over TNO

Wij zijn TNO. Sinds 1932 is het onze taak om de juiste antwoorden te geven en om de juiste vragen te stellen. Zo werken we voor welzijn en welvaart. Voor vandaag en morgen. Door disciplines en domeinen te combineren kunnen we de meest complexe vragen aan. TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren. Zo versterken we op een duurzame manier de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving.

Over Wederic

Wij helpen innovatieve organisaties. We maken impact door het bieden van vernieuwende inzichten, door het vinden en verkrijgen van subsidies en financiering. We initiëren samenwerkingen door ons ruime netwerk proactief in te zetten en naar vernieuwende samenwerkingsvormen te zoeken. Zo helpen wij onze klanten met het behalen van langdurige successen. Met onze unieke aanpak en brede kennis van technologie en business ondersteunen we kennisinstellingen, overheden, start-ups, MKB en grootbedrijf. We deliver results.

Mede gefinancierd in het kader van de respons van de Europese Unie op de COVID-19-pandemie.

Date
12/04/2023
Time
14:00 – 17:30
Location
RoboHouse, Julianalaan 67, Delft