Minder praten, sneller leren. Dat is het motto van MKBdoet, het innovatie programma robotica waarin ondernemende vakmensen op gang geholpen worden met een unieke combinatie van denken en doen. Je kunt er deze zomer al mee aan de slag.

MKBdoet biedt bedrijven de kans om praktisch te vernieuwen onder begeleiding van onder andere RoboHouse en TNO. Hoe kun je robotica en technologie inzetten zonder vast te lopen in gepraat en gedenk? Bijvoorbeeld bij het onderhoud van complexe machines. Of het oplossen van storingen.

 

Bij Kennis Sprints staan vragen centraal. Groepen ondernemers vergaren in korte tijd kennis over een thema. Tijdens workshops met theoretische experts en vakmensen uit de praktijk, waardoor er veel kruisbestuiving is.

Kennis over onderwerpen die anders soms jaren van je leven kosten. Gu van Rhijn, TNO

“Tijdens kennis sprints vergaar je in korte tijd kennis over onderwerpen die anders soms jaren van je leven kosten,” zegt Gu van Rhijn, senior projectleider werk en productiviteit bij TNO.

Op 25 augustus start de Kennis Sprint Remote Support, over het bieden van ondersteuning aan werknemers tijdens onderhoud en installatie. Onderwerpen die in een periode van vier tot zes weken aan bod komen zijn: de theoretische voor- en nadelen van verschillende systemen, praktijkvoorbeelden en ervaringen van andere bedrijven, en de echte effectiviteit van remote support in de praktijk.

Deelname ter waarde van 5000 euro per deelnemer gefinancieerd door de Europese Unie, is gratis. Meer informatie over de Kennis Sprint Remote Support is te krijgen bij elk van de volgende vier mensen. Inschrijven kan direct bij Mark Bruijnen, coördinator MKBdoet bij RoboHouse.

  • Gu van Rhijn, senior projectleider werk en productiviteit bij TNO, 06 – 211 343 62
  • Tim Bosch, senior onderzoeker bij TNO, 06 – 211 343 63
  • Mark Bruijnen, coördinator MKBdoet bij RoboHouse, 06 – 110 083 23
  • Jesse Schreurs, coördinator bij MKB-Nederland, 06 – 868 912 44

Zonder onzin en met plezier. Mark Bruijnen, coördinator MKBdoet

MKBdoet is ontstaan omdat veel mensen zeggen moe te worden van alleen maar sessies met gele briefjes en eindeloze plannenmakerij. “Innovatie in het algemeen en robotica in het bijzonder, dat is gewoon heel complex,” zegt Jesse Scheurs van MKB-Nederland. “Maar dat wordt eigenlijk alleen maar complexer gemaakt, denk ik dan.”

De andere twee onderdelen van MKBdoet zijn: Actieplannen en Demodagen.

Mark Bruijnen zegt: “Wat maakt ons anders? Wij zijn een plek op TU Delft Campus waar theorie en praktijk elkaar kunnen ontmoeten zonder onzin en met plezier.”

Kennis Sprint Remote Support wordt georganiseerd door MKB-Nederland, TNO, RoboHouse en Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Mede gefinancierd in het kader van de respons van de Unie op de Covid-19-pandemie.